уеб сайт на инструктора » www.ucheben.com

Животът на двигателя

Двигателят с вътрешно горене. Най-употребяваният двигател в съвременните леки и товарни автомобили. Това е съвакупност от механизми и части свързани последователно така, че да превръщат топлинната енергия в механична работа. Двигатели – бензинови, дизелови. Системи за хранене и запалване-видове. При съвременните двигатели електроника – купища. Показатели – страхотни.  Нищо и никакви 2000-3000 куб. см. , а мошност-огромна. Разход на гориво-нормален или доста нисък. Но един проблем си остава и решаването му върви много бавно. Това е въпросът с триенето в двигателя. Най-голямо е триенето на частите в коляно-мотовилковия механизъм. Ако преди 40-50 год. един двигател издържаше 50000 км, то това беше събитие. На вратата на автомобила се поставяше надпис „Петдесет хилядник“ , „Сто хилядник“. Голяма работа. Сега 500000 км. се смятат за нормални. Това е възможно заради новите материали, масла, технологии. И все пак борбата с триенето продължава.

БАН и по-специално в Института по физика на твърдото тяло е изобретена противоизносваща и възстановяваща композиция за двигатели и трансмисии наречена МОТО ГАРД.

НЯКОЛКО ПРИЧИНИ ДА ИЗБЕРЕТЕ   МОТО ГАРД:

  1. Възстановява износването на триещите се възли и детайли до 95% от първоначалния ресурс;
  2. Значително намалява износването на всички части и детайли на двигателя, подложени на интензивно триене, с което повишава работния пробег на двигателя най-малко два пъти;
  3. Почиства маслените среди от смолисти отлагания и нагари;
  4. Намалява разхода за гориво;
  5. Защитава металните повърхнини от корозия;
  6. Защитава двигателя от т.н. „сух старт”, който по друг начин не може да бъде избегнат;
  7. Защитава двигателя от блокиране при условия, в които нивото на маслото е недостатъчно или смазочните му свойства са значително нарушени .

ИНФОРМАЦИЯ ЗА МОТО ГАРД

За  богата информация:                     http://www.moto-guard.com/

И да знаете– проверено  е  в практиката, а и си заслужава. Та това ЧУДО струва само   58 лв.

3 коментара към тема “Животът на двигателя”

  1. Еvalla! Tova ne6to e SUPER!!!!!!

  2. Дали наистина е така? В момента много хора гледат да те прецакат и да ти вземат парите, но наистина ще е хубаво ако действа.

  3. За нещастие аз не рекламирам този продукт, а го представям на тези, които не са чули досега за него. Лично аз го пробвах и съм много доволен. Сина ми също. Нямам намерение да зарибявам или убеждавам никого. Знам, че всяко ново вещо се приема трудно, но…….живота ще покаже.

Запиши коментар