уеб сайт на инструктора » www.ucheben.com

Единадесет закона на кармата

Единадесетте закона на кармата

Първи закон

“Каквото посееш, това и ще пожънеш”.  Още е известен и като закона на “Закона за причината и следствието.”  Ако това, което искаме е мир със себе си, любов, щастие, то НИЕ ТРЯБВА да изпитваме това чувство СЕГА. Това, което излъчваме се връща при нас.

Втори закон

Законът за Творението. Животът не се случва просто ей така, той изисква и нашето активно съучастие. Каквото ни заобикаля е огледало на вътрешното ни състояние. Бъдете това, което сте и се обграждайте с това, което искате да имате в живота.

Трети закон

Законът за смирението. Не можете да промените нещо, ако откажете да го приемете. Ако светът около вас ви залива с негативизъм и зло, то вашата вибрация е ниска. Променете я.

Четвърти закон

Законът на растежа. За да растем, трябва да осъзнаем, че не мястото или средата около нас трябва да се променят, а самите ние. Промяната и растежа идват от промяната в нашите сърца и вътрешния ни свят.

Пети закон

Законът за отговорността. Ако нещо не е наред в света около нас, то има нещо нередно в нас. Ние сме огледало на това, което ни заобикаля и  трябва да поемем  отговорността за действията си. Никой няма да дойде да ни спаси.

Шести закон. 

Законът на връзката. Дори и най-маловажното нещо, което вършим, оказва ефект на цялата Вселена. Защото всички сме свързани. Завършвайте делата си докрай. Минало и бъдеще са измислени понятия. Всичко е тук и сега

Седми закон

Законът за фокуса. Не можете да мислите за две неща едновременно. Фокусирайте върху това, което е важно и значимо за вас. Така променяте реалността си. Веднага.

Осми закон

Законът за даването. Ако имате липса от нещо, то раздавайте от това, което имате, за да получите това, което нямате. Направете го на практика, не го оставяйте само като “красиви” думи, които уж разбирате.

Девети закон

Тук и сега. Само това има значение. Старите мисли и модели на поведение ни пречат да приемем новото в живота си. Не се тревожете за бъдещето, то още не се е случило. Вие сте творците.

Десети закон

Законът за промяната. Историята се повтаря, докато не си научим уроците на живота. И пак и пак.

Единадесети закон

Законът за търпението и наградата. Истинското щастие идва от радостта на това, което правим с цялото си сърце. Наградата ще дойде тогава, когато напълно сме готови за нея.

РАЗМИСЛИ……

По повод предходният ми пост със снимката на новия парламентарен секретар на Министерство на образованието /явно момиче, на което никой не е обяснил, че подобни снимки се правят за сайтове за компаньонки, а не за парламентарни секретари/, изпаднах в дълбок размисъл. В България има много кадърни и умни мъже и жени, професионалисти и най-важното – свестни и почтени хора. Как да обясним факта, че  най-големите боклуци и некадърници заемат подобни постове в държавата? Обяснението според мен е просто – интелигентните и кадърни хора по правило са възпитани и морални. Те няма да прегазят другите и няма да правят свирки, за да заемат определен пост, дори да са идеални за него. Да вървиш нагоре с вдигнати крака или със сервилничене и близане на задни части на важните фактори, от които зависи назначаването, е във възможностите само на хора, които по презумпция не могат да постигнат нищо сами и по друг начин. Колкото си по-напорист и се самопредлагаш, толкова е по-ниска стойността ти. Като примерът в рекламата – ако продуктът е достатъчно добър и качествен, не е необходимо агресивна реклама, а само подчертаване на качествата. Другият проблем е, че кадърните хора НЕ ИСКАТ да работят с некадърници, още повече, когато тези некадърници ще им бъдат ръководители. От собствен опит мога да кажа, че няма нищо по-потресаващо за интелигентния човек от ситуация, в която обяснява например закона на началника си, той гледа тъпо и ядосано и после казва: „Мен кво мъ интересува, шъ прайш кот ти кажа, иначе хвърчиш!“. Просто свестните не искат да се занимават и да попадат в подобни ситуации. А горе – в управлението, ситуацията е като в развалена клоака – дори да имаш най-добри намерения, няма как да излезеш чист и трудно ще се справиш сам с боклука, натрупан усърдно през годините.
За да може нещата да се подобрят, трябва КАРДИНАЛНА СМЯНА НА СИСТЕМАТА – и то не по мирен начин, забравете за пърформансите и плакатите по протестите. Трябва ние – като НАРОД, като БЪЛГАРИ, да излезем и не да искаме сметка от политиците, а да дадем ПРАВОСЪДИЕ, каквото правосъдната система в България никога няма да даде, защото е купена. В момента цялото управляващо мнозинство в България се състои от предатели или в останалите случаи – отявлени некадърници, които ако останат сами да си изкарват хляба, гладни трябва да умрат. Корумпирани, неуки, некадърни, продажни….това са хората, които ни управляват. По-лошо – заели високи постове, дори не правят елементарно усилие да научат нещо за ресорите си. Резултатът е, че България затъва, българите я напускат, по селата остават само бездомни кучета и цигани, а простотията шества победоносно!
Време е интелигентните хора да разберем, че с възпитание и коментари НЯМА ДА СТАНЕ. Трябва всички свестни българи да се обединим, защото това е последната ни надежда! За да не гледаме подобни недоразумения като това на снимката да решава за образованието на нашите деца…..

Елена Гунчева

(прочетете повече по темата…)

Без шофьорска книжка при риск от инфаркт

По-строги правила за шофиране, които влизат в сила от догодина, отразяват правото да карат автомобил хора с диабет и сърдечни проблеми. Забрана за професионални шофьори със структурни кардиопатии,   ако техен близък е починал от инфаркт. Оценка дали човек може да стане жертва на внезапен инфаркт ще се изисква при издаване и подмяна на шофьорската книжка. Това предвиждат нови, по-строги правила за физическа годност  на водачите ва МПС. Новите правила засягат хора, които имат проблеми със сърцето, преживели инсулти и болни от диабет. Промените трябва да влезат в сила от 01.01.2018 г. За повече информация––

https://www.24chasa.bg/novini/article/6586225